Szösszenetek - Andrew's life

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Én-Tény

Részletek, idézetek a Lélekidomárok és Útkeresők blogomból...

 • Az emberek alapvetően két ok miatt nem tudnak boldogok lenni, az egyik, hogy az örömöt a megszerzéssel azonosítják, a másik, hogy a boldogsághoz mindig indokot keresnek !!! (A.J. Christian)
 • A belső béke ott kezdődik, amikor nem enegdjük másoknak, hogy kontrolálják az érzelmeinket...
 • "Nem tökéletes. Te sem vagy az, és együtt sem lesztek soha azok. De ha meg tud nevettetni legalább egyszer, tartsd az életedben és add a lehető legtöbbet, ami tőled telik. Nem fog verseket írni. Nem fog rád gondolni minden pillanatban. De egy olyan részét adja neked, amit meg tudnál törni. De ne bántsd, ne változtasd meg, és ne várj el többet attól, mint amit adni tud. Ne analizáld. Mosolyogj, ha boldoggá tesz, ordíts, ha felidegesít, és hiányozzon, amikor nincs melletted. A szerelem kemény, főleg ha birtokolni akarod. Tökéletes pasik nem léteznek, de egy mindig lesz, aki számodra tökéletes."
  - Bob Marley
 • "Aki a szerelemben be akarja biztosítani magát, hogy meg ne égesse az ujját, semmit se kockáztasson, az a leghatásosabban lehetetlenné teszi, hogy igazi tapasztalatra és mély kapcsolatra tegyen szert. A Himaláját sem lehet megmászni a moziban. A szerelem csak akkor hoz az életünkbe csodákat, ha komolyan vesszük, és odaadjuk magunkat neki. A szerelem nem olcsó dolog, s őrizkednünk kell attól, hogy magunk tegyük olcsóvá." Carl Gustav Jung
 • Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad. 
 • "Néha bizony bele kell menni olyasmikbe, amiket megbánsz. Talán. Valamire minden találkozás jó. A másik is ember. Lehet, hogy nem hozzám való, de mégis: ember. Talán kaphatok tőle valamit. Nem azt, ami hiányzik, hanem valami mást, amitől, ha boldog nem is leszek, de legalább nem rozsdásodok be. Egy szomjas embernek a víz a legcsodálatosabb ital."
  (Müller Péter)
 • Minél jobban készülsz az örömre, minél jobban figyeled magadat, minél jobban akarod az örömöt, annál kevésbé sikerül örülnöd. Ezért olyan siralmas a legtöbb nászéjszaka s ezért oly boldogítók némely véletlen események (...). Egyszóval: az öröm olyan galamb, amely a laza lélekre száll sokkal szívesebben, mint a feszült lélekre. (Füst Milán)
 • Hinni abban lehet, amit még nem látsz-jutalmul pedig megláthatod azt, amiben hiszel...
 • "Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem azért léptek be az életünkbe, hogy végig velünk maradjanak. Sokkal inkább azért, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak nekünk valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk és nem tehetünk ellene semmit. Óriási bennünk a veszteség, pedig igazából kaptunk valamit!"
 • "Az ember úgy találja meg igazán az életét, ha elengedi azt, amiről azt gondolja, hogy az életének szólnia kellene, és hagyja, hogy az élet megmutassa neki, hogy mi is valójában. Ez nem könnyű feladat, de lehetséges." (Zach LeBeau)
 • "A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása." -Antoine de Saint-Exupéry
 • "Az orchidea nem veszíti el illatát, csak mert senki sem szagolja, a csónak nem süllyed el, csak mert senki sem ül benne. A bölcs nem hagyja el az Utat, csak mert senki sem ismeri azt." (Lao-ce)
 • "A problémák azért ismétlődnek, mert amikor előtűnnek, reagálunk rájuk és ragaszkodunk hozzájuk. Folyton gondolkozunk a dolgon, és így belekapaszkodunk, ahelyett, hogy elengednénk." (Mabel Katz)
 • A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak a számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem. (Dr. Wayne Dier)
 • "Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson, gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon." (Dalai Láma)
 • Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség." (Albert Einstein)
 • "Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás." (Márai Sándor)
 • "Mindenkinek van egy elrejtett kulcsa, amit ha megtalál, ki tudja nyitni a saját lelkét. Tud magával bánni, képes megoldani a gondjait, amelyek a mélyben nyomasztják. Ez valójában önmagunkra ébredést jelent. Sajnos, egyikünket sem neveltek fürkészővé, megismerővé. Mindenki csak próbálkozik, kísérletezik. Sokféle eszmény van, sokféle vallás és út. De a bölcsőnktől a sírunkig mindössze egyetlen társ jön velünk: mi magunk. Ha nem tudjuk, kik vagyunk, keserves lesz az ösvény minden állomása. Ezért mondtam, hogy magunkban kell rendet tenni." (Müller Péter)
 • Az életben a legtöbb kudarcot olyan emberek szenvedik el, akik nem ismerikfel, milyen közel is voltak a sikerhez, mikor feladták.
 • "Ha azon gondolkodsz, merre kellene menned, soha nem jutsz sehová. Csak az út hoz tapasztalást, legyen az bármilyen is. Ez az, ami tanít, ami csiszol. Csak a saját tapasztalásod az, ami előre visz. Ezer útikönyv nem ér fel egyetlen lépéssel. Menj! Még, ha félsz is, csak MENJ!"
 • Nem kell félned a vihartól, ha megtanulsz táncolni az esőben...
 • Elengedni nem azt jelenti, hogy nem törődsz valakivel, hanem csak azt, hogy nem tudsz többet tenni érte. Az elengedéssel nem zárkózol el előle, csak felismered, hogy nem irányíthatod. Az elengedés nem azt jelenti, hogy mindent megengedsz, hanem hagyod, hogy tanuljon a következményekből. Az elengedés az erőtlenség elismerése, miszerint a végkifejlet nincs, és soha nem is volt a te kezedben...! Az elengedéssel nem próbálsz megváltoztatni vagy hibáztatni más valakit, hanem a lehető legtöbbet hozod ki magadból.Ha elengeded, többé nem gondolkodsz róla, de törődsz vele; nem "megjavítani" akarod, hanem támasza lenni; nem te vagy a középpontban, rendezgetve a végkifejletet, hanem engeded, hogy ki-ki befolyásolja a saját sorsát;nem védelmező vagy, hanem hagyod, hogy szembesüljenek a valósággal;nem tagadsz, hanem elfogadsz;nem zsörtölődsz, korholsz vagy vitatkozol, hanem megkeresed a saját hiányosságaidat, és azokon dolgozol;nem azon igyekszel, hogy saját vágyaidhoz igazíts, hanem elfogadsz minden napot úgy, hogy ahogy jön, és örülsz neki;nem kritizálsz vagy regulázol másokat, hanem megpróbálsz olyanná válni, amilyen lenni szeretnél;nem bánkódsz a múlt miatt, hanem növekedsz, és jelenben élsz. Valójában az elengedés azt jelenti: Kevésbé félsz... Bízol önmagadban.... és jobban szeretsz.
 • "A nő legfőbb küldetése, hogy a férfit elvezesse a lelkéhez, azáltal, hogy összekapcsolja őt a Forrással. A legrosszabb, amit tehet, hogy elválasztja a férfit a lelkétől, és hagyja őt szeretetlenül bolyongani. A férfi legfőbb küldetése, hogy megvédje a nőt, hogy szabadon, ártatlanul sétálhasson a Földön. A legrosszabb, amit egy férfi tehet egy nővel, hogy csapdába ejti, ráerőlteti a saját útját, és fenntartja ezt az egész élete során." (Cheeroki indián mondás)
 • Az a kérdés, hogy működik-e neked a választásod? Amíg ítélkezel a választásaid felett, addig nincs valódi választásod, mert a helyeset keresed, ahelyett, hogy a neked működőt keresnéd. A múlt "rossz" választásait meg kell indokolnod valamivel és ezért újra megteremted az ürügyet, hogy belesodródj abba a választásba. "Rosszat tettem (választottam), de nem volt más választásom, mert a körülmények…." amint ezt kimondod, megteremted a körülményeket, ahol megint nem lesz választásod. Ha nem tartod rossznak a múlt választásait, nem ítélkezel felettük, akkor tudsz mást választani most, ha akarsz!
 • "Nem azokat a körülményeket (egészség, kapcsolatok, pénz stb.) vonzod be az életedbe amiket akarsz és amikre vágysz, hanem azokat aki abban a pillanatban vagy. A tudatállapotoddal vonzol. Azzal a tudatállapottal amit a jelen pillanatban engedsz felragyogni magadban. Tudatosságod fényének mértéke csak Tőled függ. Mennyire vagy hajlandó elfogadni önmagadat mint teljes egészet? Ez a kulcs." - Deepak Chopra
 • Nem elég meghallgatni másokat, odafigyelni arra, mit mondanak, meg kell értened a szavak mögött rejlő üzeneteket is, ehhez viszont nem a füledre, hanem a szívedre van szükség, a másikat nem csak hallani, de érezni is kell...
 • Néha akkor tudunk a legjobban kijönni valakivel, ha időnként egy kicsit eltávolodunk tőle. néha el kell menj és el kell engedd a másikat, hogy megértsd pontosan miért is vagy mellette. A hiány ismerete nélkül nincs értéke annak, ami körbevesz, ezért ne félj attól, ha magadra maradsz, mert az egyedüllét még nem magány...
 • Ha meg akarsz oldani egy problémát, akkor fölé kell emelkedned. Ugyanarról a síkról lehetetlen megoldani. És amint egy magasabb síkra érkezel, az alacsonyabb síkon lévő problémák egyszerűen maguktól megszűnnek.
 • Ha mindig többet akarsz, akkor elmulasztod azt, ami már eleve a tiéd
 • Az élet csupán egy lehetőség a fejlődésre, a virágzásra, arra, hogy valóban legyél. Az élet önmagában üres: ha nem vagy elég kreatív, nem tudod megtölteni beteljesüléssel. A szívedben ott van egy dal, amit el kell énekelned, egy tánc, amit el kell táncolnod, de ez a tánc láthatatlan, és a dalt még csak nem is hallottad eddig. Lényed legbenső magjában van mélyen elrejtve. A felszínre kell hozni, ki kell fejezni. Ez az "önmegvalósítás". De ritka az olyan ember, aki az életét növekedéssé változtatja, aki az életét az önmegvalósítás hosszú utazásává alakítja át, aki azzá lesz, akivé lennie kell.
 • "Azok az emberek, akik megpróbálják megismerni önmagukat – és azok is, akik nem –, kérdéseikre gondolkodással keresik a választ, ahelyett, hogy egyszerűen elfogadnák magukat! Abban a pillanatban, hogy elfogadod olyannak magad, amilyen vagy, az érzéseiddel, gondolataiddal együtt, esélyt kapsz a megismerésre! Első lépésként tehát el kell fogadnod azt, aki vagy, itt, most, emberként. Ha teljesen elfogadod önmagad, képes vagy átélni és átölelni személyiséged minden részét, akkor lehetőséged lesz megváltoztatni azt, amit szeretnél! Így esélyt kapsz a Valóság felfogására." (A. J. Christian)
 • Amint kinyitod az ajtót, amit magad zártál be, amint lebontod a falat, amit magad húztál fel, akkor megtalálod a boldogságot, amit már mindenhol kerestél, miközben mindig veled volt....
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz